Boek Praktisch Omgevingsrecht

Praktisch Omgevingsrecht is geschreven door Janneke van de Vorstenbosch en Loesanne van der Geest, beide werkzaam als docent bij de opleiding hbo-rechten van de Hogeschool Leiden. Janneke is daarnaast coördinator van het LivingLAB Ow en Loesanne is tevens als onderzoeker verbonden aan het LivingLAB Ow (als onderdeel van het Lectoraat Recht & Rechtvaardigheid).

Praktisch Omgevingsrecht is het eerste hbo-studieboek inclusief Omgevingswet. Het boek bevat een goede balans tussen theorie en onderwerpen uit de praktijk en stoomt studenten klaar voor een baan in het omgevingsrecht. Voorzien van tussen-, eind- en opzoekvragen, voorbeelden, digitale verwijzingen, infographics, webartikelen en jurisprudentie biedt het boek een volledige inkijk in de boeiende en veelzijdige vraagstukken van het omgevingsrecht.

Het boek is speciaal geschreven voor eerstejaars hbo-rechtenstudenten, maar is ook zeer geschikt voor de hoofdfase van de opleiding omdat het boek verdieping bevat op verschillende onderwerpen. Het boek is tevens relevant voor andere opleidingen zoals planologie, ruimtelijke ordening, milieukunde, bouwkunde en sociaal juridische dienstverlening. Ons doel is om de student een integrale kijk op gebiedsontwikkeling mee te geven en multidisciplinair op te leiden, wat het boek uitermate geschikt maakt voor andere niet-juridische opleidingen.

Het studieboek is vanaf februari 2022 verkrijgbaar en wordt vanaf september gebruikt in het onderwijs van de studie hbo-rechten aan de Hogeschool van Leiden.

Geen reactie's

Geef een reactie